Ingrijirea naturala a pielii – sfaturi 1

Ne-am propus să realizăm mai multe articole legate de îngrijirea naturală a tenului, părului şi corpului.

Astăzi îţi prezentăm câteva sfaturi legate de îngrijirea tenului.

ten

O piele sănătoasă şi luminoasă are un secret.

Un regim corect de îngrijire cosmetică.

Demachierea

Este important să alegi un demachiant potrivit pentru tipul tău de piele. Pentru pielea uscată sau matură, alege un demachiant delicat, cu ingrediente care asigura hidratarea şi nu usucă pielea, pentru a curăta pielea. Spală-ţi faţa cu apă călduţă, nu rece, deoarece ajută să se înmoaie pielea şi permite pătrunderea cremelor aplicate ulterior.

Exfolierea/scrubul/gomajul.

Exfolierea este esenţială pentru un aspect tineresc al pielii. În funcţie de tipul tenului poţi utiliza zilnic un demachiant cu particule ce exfoliază delicat, în timp ce îndepărtează machiajul şi murdăria, sau un gomaj de 2 ori/săptămâna pentru tenurile mai sensibile. Rezultatul? O piele mai netedă şi mai fermă.

Este mai indicat să realizezi exfolierea seara în loc de dimineaţa deoarece poate creşte sensibilitatea la soare. În cazul în care ai realizat exfolierea în timpul zilei şi trebuie să ieşi din casă, îţi recomandăm să aplici o cremă cu SPF.

Nu depăşi limita de 2 gomaje/exfolieri pe săptămâna. Supra-exfolierea poate duce la roşeaţa, răniri sau descuamări ale pielii! Nu realiza gomaje pe ten iritat, cu acnee activă sau care prezintă leziuni (inclusiv herpes).

Hidratarea

În urmă demachierii (şi a gomajului) este obligatorie aplicarea zilnică a unei creme hidratante ce reface bariera de protecţie a pielii şi reduce aspectul ridurilor fine; pentru iluminarea tenului caută creme hidratante cu ingrediente ce sporesc strălucirea naturală a pielii ( Vitamina C, acidul kojic, extractul de licorice).

soare

Protectia solara

Nu uita de cremele cu protecţie solară (SPF) UVA& UVB, care trebuie să fie de nelipsit în arsenalul tău de îngrijire a pielii, în fiecare zi, indiferent de vreme.

Un ultim sfat în articolul de azi – suplimentele alimentare de vitamina C & E, luate în urmă expunerii la soare, pot reduce riscul deteriorării pielii şi apariţiei petelor solare. Un raport al Academiei Americane de Dermatologie arată că subiecţii care au ingerat aceste vitamine antioxidante au fost mai puţin afectaţi de soare decât cei ce nu au luat pastilele.

Daca ti-a placut articolul te rugam sa-l distribui, mentionand sursa, deoarece este un articol original. Multumim!

Puteti sa ne contactati pentru un consult la medic dermatolog care sa va recomande, in functie de tipul tenului dvs, un tratament de ingrijire adecvat si o gama cosmetica.