Ingrijirea pielii inainte si dupa tratamentul cu micro-ace

Terapia cu micro-ace este o procedura care permite stimularea controlata a mecanismului natural de auto-reparare a pielii, in scopul imbunatatirii aspectului anumitor tulburari/boli ale pielii. In continuare va prezentam modul de ingrijire corect al pielii, inainte si dupa tratamentul cu micro-ace.

Inainte de tratament

Intrerupeti temporar utilizarea produselor si a medicamentelor care contin derivati de retinoizi sau de vitamina A (cu cel putin 24 de ore inainte de tratament).

In cazul in care exista predispozitie catre aparitia herpesului, este necesara inceperea unui tratament profilactic.

Nu utilizati paturi de bronzare/ solare cu cel putin 24 de ore inainte de tratament.

Cronologia vindecarii pielii in urma interventiei cu rollerul cu micro-ace

Ziua 1  – severitatea eritemului si roseata depind de adancimea la care a fost efectuat tratamentul.

Ziua 2 – zona tratata poate avea o usoara nuanta rosie sau roz (ca o arsura solara). Pielea se va simti stransa si uscata, pot aparea exfolieri.

Ziua 3 – pielea poate fi de culoare roz sau normala. Pielea se va simti inca uscata si intinsa.

Dupa tratament

La cateva ore dupa procedura, se poate curata usor zona tratata cu apa calduta si un demachiant delicat.

In primele 3 zile, pielea se va simti foarte uscata si stransa/intinsa. Descuamarea este normala. Este indicata folosirea unei crema hidratante blande, cu aport de substante active benefice refacerii tegumentului.

Evitati tonerele/lotiunile pe baza de alcool timp de 10-14 zile. Alegeti, in schimb lotiuni delicate pe baza de aloe vera sau ape florale.

Este important sa se foloseasca o crema de protectie solara in fiecare zi, daca se poate cu factor de protectie fizic (oxid de zinc, dioxid de titan). Este recomandabila purtarea unei palarii cu boruri largi pentru a evita lumina directa a soarelui. Evitati, pe cat posibil, expunerea la soare/solar pe o perioada de 10 zile.

Dupa 2-3 zile de tratament, puteti reveni la produsele regulate de ingrijire a pielii.

Mai multe detalii despre terapia cu micro-ace puteti citi aici.

Daca ti-a placut articolul te rugam sa-l distribui, mentionand sursa, deoarece este un articol original. Multumim!

Puteti sa ne contactati pentru un consult la medic dermatolog care sa va recomande, in functie de tipul tenului dvs, un tratament de ingrijire adecvat si o gama cosmetica.