Buze frumoase si hidratate. Microneedling buze cu Microinjector

Beneficiile tratamentului de microneedling buze

– reîmprospătați-vă aspectul buzelor
– hidratare rapida  a buzelor
– tratarea zonei adiacente a buzelor (ridurile fumatorului)
– buzele capata un aspect mai plin

Structura buzelor

La fel ca toată pielea, buzele au trei straturi principale – epiderma, derma și grăsimea subcutanată. Stratul superior de protecție (stratul corneum) este mult mai subțire pe buze decât pe restul feței.

Zona buzelor este lipsita de glande sebacee, care secretă ulei pentru a hrani restul pielii. Practic singura sursa de umiditate este saliva din gură, motiv pentru care buzele devin atât de uscate în timpul iernii. Sunt lipsite si de melanina, pigmentul pielii care ajută la protejarea celulelor de soare.

Microneedling cu Microinjector LITHIUM+ pentru zona buzelor

Microneedlingul sau terapia de inducere a colagenului, ofera rezultate uimitoare, fara leziuni și fara durere. Este o procedură cosmetică minim invazivă care ajută la reînnoirea pielii și la reducerea aspectului cicatricilor și al altor imperfecțiuni. Această tehnică poate fi utilizată pentru a aborda o gamă impresionantă de afecțiuni ale pielii, de la cicatrici de acnee până la riduri.

Este modalitatea perfectă de a trata liniile fine și ridurile din jurul buzelor și gurii, în timp ce hidrateaza buzele și creează un aspect mai tânăr. Cu ajutorul unui anestezic local, buzele pot fi tratate rapid și complet fără durere. Tratamentul de microneedling buze permite absorbția uniforma a serumului cu acid hialuronic si vitamine în piele, oferind hidratare.

Microneedling buze

Studii/ Rezultate clinice

Utilizarea microneedling-ului automat (mezoterapie fracționata) pe ridurile superioare ale buzelor a fost studiată la zece subiecți de sex feminin în vârstă de 50-65 ani. Fotografiile și amprentele cu micro-relief de silicon au demonstrat o reducere a gradului de severitate a ridurilor la majoritatea pacienților. Fabbrocini și colab. 2012 a concluzionat că microneedling-ul la nivelul buzelor a fost o tehnică eficientă și sigură pentru a îmbunătăți ridurile superioare ale buzei.

Pielea va continua să-si îmbunătățească aspectul timp de 6-8 săptămâni după fiecare tratament. Aceasta este cantitatea de timp necesară pentru formarea noului colagen și remodelarea pielii. Este recomandată o serie de 3-4 tratamente, distanțate la 2-4 saptamani între ele.

Modalități de prevenire a formarii liniilor din jurul buzelor:

Nu beți prin paie – strangerea constantă a buzelor în jurul paiului va determina formarea acestor riduri, care vor deveni rapid profunde
Nu fumati – mișcarea strangere a buzelor, atunci când fumati o țigară, va determina aceste linii să se andanceasca. In plus, fumatul cauzează deshidratarea și are efecte negative generale asupra pielii, precum deteriorarea și scăderea conținutului de colagen.
Păstrați buzele umede și hidratate – beți apă și aplicați pe buze un balsam de buze calmant, pentru a le menține hidratate și hranite.