Ordinea corectă a aplicării produselor cosmetice

ordinea aplicarii produselor cosmetice

1. Pregătirea tenului

Se începe demachierea în profunzime a pielii de pe față și gât. Se folosește un demachiant uleios ce curăță perfect machiajul mineral, cremele de tip bb-cream sau cc-cream, cremele cu SPF sau alte produse de protecție solară. După ștergerea tenului cu dischete de bumbac umezite se folosește un demachiant ce conține și detergenți/ tenside pentru a îndepărta resturile de ulei (evitați demachiantele ce conțin SLS). La sfârșit se recomandă folosirea unei loțiuni tonice (aceasta reglează ph-ul și curăță tenul, oferindu-i deja hrănire și hidratare).

2. Exfoliere/ Gomaj-de max 2ori/săptămâna

Un pas extra ce asigură o curățare în profunzime a pielii. Prin exfoliere sunt îndepărtate celulele moarte din epidermă, pielea devenind mai permeabilă pentru următoarele produse aplicate. Se pot folosi peelinguri/măști superficiale cu AHA/BHA, gomaje enzimatice sau cu particule exfoliante. După aplicarea și ștergerea acestor produse, se aplică din nou o loțiune tonică.

3. Se aplică un serum tratament/hidratant

Serumurile trebuie să fie primele produse aplicate după curătare și exfoliere, pentru a obține cele mai bune rezultate. Nu le aplicați după crema hidratanta, deoarece cremele și uleiurile sunt mai groase și creează un strat protector pe piele, împiedicând absorbția. Se pot aplica mai multe produse, unul după celălalt, lăsând timp suficient între ele, pentru a fi absorbite.

3. Aplicați serumurile/cremele/uleiurile în funcție de consistență

Serumurile mai ușoare, apoase, vor fi absorbite rapid, în timp ce serumurile/ uleiurile mai grele vor sigila în interiorul pielii ingredientele active, lăsand tenul moale și hrănit. Deci ordinea corectă ar fi serum hidratant, serum ușor cremos, cremă hidratantă, ser uleios/cremă emolientă.

4. Aplicați produsele cosmetice printr-un masaj ușor

Masarea delicată a feței pe măsură ce aplicați serumul poate ajuta la îmbunătățirea circulației sanguine. De asemenea, oferă o doză proaspătă de oxigen pielii și ajută la absorbitia ingredientelor active.

5. Aplicați cremă/fond de ten cu SPF

Nu uitați de protecția solară, chiar dacă ieșiți în soare doar pentru câteva minute! Folosiți creme cu protecție de spectru larg (UVA și UVB) ce folosesc filtre solare minerale (oxid de zinc și dioxid de titan).

Atenție SPF-ul (“sun protection factor”) se referă strict la nivelul de protecție împotriva razelor UVB sau a razelor responsabile de arsurile solare. SPF 15 acoperă 93% din razele UVB, iar SPF 30 acoperă 97%.

Experimentați cu produsele cosmetice, astfel puteți să descoperiți ce functionează cel mai bine pentru pielea dvs. Utilizând un singur produs limitați beneficiile pe care pielea dvs le poate primi de la alte ingrediente active.

Daca ti-a placut articolul te rugam sa-l distribui, mentionand sursa, deoarece este un articol original. Multumim!

Puteti sa ne contactati pentru un consult la medic dermatolog care sa va recomande, in functie de tipul tenului dvs, un tratament de ingrijire adecvat si o gama cosmetica.