Procedură de peeling Chimic Bucuresti la Dermato Byronia

 

Stiati ca…

Peeling-ul chimic este cunoscut si sub numele de exfoliere chimica sau derma-peeling
poate fi efectuat pe fata, gat, maini sau zonele afectate de vergeturi?


Tratament complex prin care se indeparteaza o parte din celulele din straturile superioare si mijlocii ale pielii (epiderma si derma). Se foloseste pentru reducerea semnelor de imbatranire (avand ca efecte: tenul mai tanar, pielea este mai intinsa, mai neteda si proaspata), a cicatricilor superficiale si a altor imperfectiuni (hiperpigmentari sau hipopigmentari). Acest tratament este deosebit de eficace si in tratarea pielii imbatranite sau afectate de expunerea la soare. Prin imbatranire apar probleme de textura pielii, probleme de pigmentare, vase capilare iesite in evidenta. De asemenea, orice semn (de genul neg, cicatrice) poate cu timpul sa devina inestetic. Soarele este si el unul din factorii care grabesc procesul de imbatranire, prin intermediul radiatiei ultraviolete care patrunde si in straturile profunde ale pielii.

Peelingul chimic se poate realiza cu diferite tipuri de solutii si in functie de concentratie poate fi superficial sau profund:
  • superficial (timp de vindecare minim, dar nu este spectaculos ca rezultate);
  • mediu (efecte pe termen indelungat pentru acnee, riduri, cicatrici superficiale);
  • adanc (necesita internare si este realizat de obicei de chirurgi esteticieni – pentru cicatricile profunde, arsuri, etc).

In ce consta un tratament de peeling chimic?

Medicul va indeparta tot excesul de grasime de la suprafata pielii care urmeaza sa fie tratata. Apoi se va aplica produsul exfoliant si va fi lasat sa actioneze o anumita perioada de timp (intensitatea peelingului depinde de produsul folosit si de perioada de actionare).
Daca este cazul, medicul va neutraliza produsul acid si il va indeparta; in urma peelingului se va aplica o masca antistres, calmanta si apoi o crema calmanta, cu protectie solara ridicata.

 Perioada de vindecare

Depinde de profunzimea peelingului si variaza de la cateva zile la cateva saptamani.
In urma peelingului va veti simti ca si dupa o arsura solara si veti avea senzatia ca pielea este mai intinsa. Este important ca pe perioada vindecarii sa evitati expunerea la soare si sa nu folositi nici un fel de produs exfoliant sau iritant, deoarece pot aparea cicatrici. Daca trebuie sa iesiti este recomandata folosirea cremelor cu factor de protectie SPF foarte ridicat pentru a va apara de razele UV.

Puteți efectua o programare telefonic dar și online