Soarele si imbatranirea pielii

Chiar daca vara a trecut si soarele nu mai pare atat de puternic, nu ar trebui sa reducem/oprim aplicarea cremelor de protectie solara. Razele ultraviolete ale soarelui ne pot afecta chiar si in zilele extrem de reci ale iernii.

Soarele si imbatranirea pielii

Folositi protectia solara pe tot parcursul anului!

Aplicarea foto-protectiei ar trebui sa fie o parte din rutina zilnica de ingrijire, inca din copilarie.

Razele UV sunt legate direct de procesul de imbatranire a pielii. Diferita fata de imbatranirea naturala, foto-imbatranirea e asociata cu pete pigmentare, riduri mult mai adanci, cancer de piele, cheratoze, etc.

Stiati ca aproximativ 90% din imbatranirea pielii este cauzata de soare? Expunerea la razele UV pare a fi responsabila pentru 80% din semnele vizibile de imbatranire a fetei.

Soarele si imbatranirea pielii

Mituri solare – FALSE

  • Bronzul este frumos si sanatos – chiar daca nu se ajunge in stadiul de arsura solara, nu inseamna ca expunerea la soare e sanatoasa.
  • Am pielea inchisa la culoare si nu ma ard, sunt protejat – Razele UV pot patrunde in in piele, indiferent de pigmentarea pe care o are.
  • Nu am nevoie de ochelari de soare – inclusiv ochii dvs. sunt supuși si ei deteriorarii UV, ca sa nu mai vorbim de ridurile de expresie ce pot aparea atunci cand ne „strambam” din cauza luminii.
  • Daca stau la umbra, sub umbrela, sunt protejat complet de soare – umbra nu ofera o protectie completa fata de razele UV.

Nu uitati!

Utilizati o protectie solara de buna calitate. In plus, fata de cremele de protectie solara clasice, există produse de machiaj care incorporeaza filtre UV. Alegeti creme cu factor de protectie fizic/mineral (cu oxid de zinc si dioxid de titan) ce va ofera protectie de spectru larg (UVA &UVB).

Daca ti-a placut articolul te rugam sa-l distribui, mentionand sursa, deoarece este un articol original. Multumim!

Puteti sa ne contactati pentru un consult la medic dermatolog care sa va recomande, in functie de tipul tenului dvs, un tratament de ingrijire adecvat si o gama cosmetica.